Glasögon & solglasögon
– rätt glas med rätt bågar

 

 

Det första man tänker på är att man ska se bra med sina glasögon, men bra
glasögon är också att ha en passande båge. Den ska vara en del av din identitet.


Optikern hjälper dig att hitta rätt

Synundersökning

Ser du skyltarna sist av alla när ni åker bil? Är det svårt läsa liten text när det börjar bli mörkt? Kanske är det dags för en synundersökning?

Vi på optikern hjälper dig med synundersökning för glasögon och linserI en linsundersökning ingår delar av den vanliga synundersökningen samt en noggrann genomgång av ögats främre del. Är det första gången du testar linser ingår också övning i hanteringen av dem.

Körkortskoll

Är det dags att ta körkort – kom in så hjälper vi dig med synintyget!

Glas

Det finns oändligt många olika typer av glas att välja på. Med moderna glas blir världen lite klarare. De håller längre, skyddar mot farlig UV-strålning och är lättare att hålla rena.

Vi på Optikern vill kunna erbjuda våra kunder den senaste tekniken men vi har självklart glas i alla prisklasser. Det viktiga för oss är att du som kund får tillgång till marknadens bästa produkter oavsett fabrikat.

Våra glasleverantörer är Rodenstock, Hoya, Zeiss, Essilor  och Optileks med flera. Vi guidar dig till det bästa alternativet beroende på synfel, bågval, användningsområde och speciella önskemål.


Glasögonbågar

Det första man tänker på är att man ska se bra med sina glasögon, men bra glasögon är också att ha en passande båge. Den ska vara en del av din identitet. Viktigt är också att bågen passar till den typ av glas du behöver. Vi hjälper dig att finna den rätta kombinationen.

Vi på Optikern handplockar varje båge vi har i butiken och lägger ner mycket jobb för att det ska finnas något för alla. Vårt sortiment är välfyllt med en mix av olika märken i diverse prisklasser för att kunna erbjuda ett så brett utbud som möjligt. Välkommen in till oss på Optikern så hjälper vi dig att hitta den rätta bågen!


Solglasögon

Solglasögon är inte bara till för att se cool ut, det viktigaste är att skydda ögonen för skadlig strålning, UV-strålning. Man tror att UV-strålningen kan ge skador på ögats näthinna vid för intensiv exponering, problemet är att man inte riktigt vet vilka nivåer som är skadliga för varje öga. Speciellt kraftig strålning blir i kombination med snö eller vatten.

Optikern har ett bra sortiment av solglasögon från t.ex. Polaroid och Ray-Ban. Men vi kan framför allt erbjuda solglasögon med din styrka i glasen, både enkelslipade och progressiva glas, till ett bra pris. Glasen kommer naturligtvis från Rodenstock!


Service, reparation och justeringar

Optikerns verkstad fixar det mesta

Vi på Optikern tycker att god service är en viktig del för att få nöjda kunder. Vi har en fullt utrustad verkstad där vi slipar alla glas. Det innebär snabba leveranstider på våra glasögon, ofta är de klara på en vecka men ibland samma dag då vi har en del glas hemma i lager.

I vår verkstad görs även glasögonreparationer och justeringar av bågar. Om du hamnar i en akut situation när det gäller dina ögon, glasögon eller linser är du välkommen att kontakta oss!

Kom gärna in och visa oss vad ni har för problem, vi fixar det mesta!